Träningshelg

Vinnarspårets Träningshelg 18-20/1

Vill Du veta hur du på bästa sätt kan träna och äta för att fortsätta utveckla din fysiska kapacitet?

Vinnarspåret har satt ihop en spännande träningshelg i Örebro 18/1-20/1

Fredag 16-20  Lördag 9-17  Söndag 9-13

 

Under helgen får du chansen att fördjupa dina kunskaper inom träning både praktiskt och teoretiskt. Vi provar olika former av träningspass och lär dig ett bra tekniskt utförande för att höja kvalitén i din träning. Vi anpassar också olika övningar efter din egen kapacitet, så att du kan fortsätta din träning på rätt anpassad nivå för dig. Under helgen kommer du också få lära dig mer om olika näringsämnen samt ett lämpligt kostupplägg utifrån din beräknade energiförbrukning. Vinnarspåret hoppas att helgen ska bjuda dig på skratt, glädje, svett, gemenskap och massor med nya kunskaper och ny inspiration till din träning. Hoppas vi ses!

 

                                      

 

 

Programupplägg

Fredag 18/1

16.00-17.00        Fika och presentation av ledare och kursdeltagare och av kursupplägg

17.00-18.00        Föreläsning Hur påverkas vi av rörelse och träning.

18.00-19.30        Cirkelpass

19.30-20.00        Frågor

 

Lördag 19/1

09.00-10.00        Rörlighetspass

10.00-10.30         Fika

10.30-12.00         Styrka Överkropp och bål

12.00-13.00         Kostföreläsning – Vad stoppar vi i oss? Beräkning av energibehov

13.00-14.00         Lunch

14.00-15.00         Fortsättning på kostföreläsning + frågor

15.00-17.00         Konditionspass utomhus

 

Söndag 20/1

09.00-09.30        Sammanfattning gårdagen – frågor

09.30-10.30         Föreläsning Träningslära – syfte med olika  träningsformer

11.00-11.30          Fika

11.30-12.45          Styrka Ben och bål

12.45-13.00          Avslut

 

Detta ingår i din träningshelg

Deltagande i alla pass och föreläsningar, uträkning av din dagliga kaloriförbrukning och förslag på lämpligt kostupplägg. Fika (smörgås och frukt) fredag och söndag, fika och lunch lördag.

Kostnad 1500kr/ person Max 14 deltagare

 

Innehåll Föreläsningar

Föreläsning Hur påverkas vi av rörelse och träning?

En djupdykning i vad som sker i kroppen när vi tränar. Hur fysisk aktivitet påverkar olika organ och vårt psykiska välbefinnande. En stark motivering till varför du ska träna!

Föreläsning Vad stoppar vi i oss?

En genomgång av våra olika näringsämnen och varför vi behöver dem och i vilken omfattning. Klassiska kostfällor och hur vi kan undvika dem. Förslag på olika maträtter och mängder i förhållande till ditt beräknade energibehov

Föreläsning Träningslära – syfte med olika träningsformer

Vi pratar om olika sorts träning styrka, kondition, rörlighet. Vi fördjupar oss i hur olika konditions- och styrkepass påverkar oss och vad du ska välja för att nå din målbild.

 

Innehåll Träningspass

Cirkelpass

Konditions och styrkeövningar varvat i gymmet. Nivå anpassas efter individen.

Rörlighetspass

Dynamisk rörlighet i alla rörelseplan till lugn avslappnade musik.

Styrka Överkropp + bål

Styrkeövningar med egen kroppsvikt, fria vikter, bollar, dragapparat och red cord. Stor tonvikt läggs vid rätt teknik och nivå för dig som deltar.

Konditionspass

Konditionsträning utomhus överraskningspass som passar alla nivåer.

Styrka Ben + bål

Styrkeövningar med egen kroppsvikt, fria vikter, bollar, dragapparat och red cord. Stor tonvikt läggs vid rätt teknik och nivå för dig som deltar.

 

Kursledare

Linda Waara PT Endurance och Leg. Fysioterapeut inriktning Idrottsmedicin och OMT II                                                 

Linda har arbetat 10 år som Fysioterapeut inom öppenvården både som anställd och privat med vidareutbildning i Idrottsmedicin riktat till både barn och vuxna. Hon har även vidareutbildning i OMT steg 2 (Ortopedisk Manuell Terapi). OMT är en specialistinriktning inom Fysioterapin medfördjupning inom undersökningsmetodik, diagnostisering och behandling. Linda är också utbildad PT Endurance och startade i maj 2018 företaget Vinnarspåret. Linda har stor erfarenhet från arbete med Idrottare på olika nivåer. Hon har själv varit elitaktiv i Innebandy och på högre nivå i fotboll. Linda har tränat styrketräning sedan 14 års ålder och löpträning i varierad omfattning sedan hon själv var elitaktiv. Hon har bland annat arbetat mot NIU elitidrottsgymnasium, Örebro konståkning, Lillån Innebandy, Lindlöven Hockey, Arboga hockey samt individuella idrottare.

Mattias Mattsson Fystränare Örebro Hockey och föreläsare Örebro Universitet

Mattias har arbetat som fystränare i 13 års tid. Dem sista 12 åren har han arbetat mot elithockeyn, först som fystränare i VIK (då hockeyallsvenskan) och sedan i Örebro Hockey med huvudansvar för seniorlaget, J18, J20 och U16. Mattias har även arbetat inom handbollen och golfen. Han har uppdrag som utbildare åt Hockeyförbundet och Mellansvenska handbollsförbundet. Han undervisar även inom träningslära och rehab/ prehab på Tränarprogrammet Örebro Universitet. Mattias har själv varit aktiv inom fotboll och innebandy och har spelat golf sedan 7 års ålder.

Anmälan

Maila eller sms:a  ditt namn + träningshelg till

info@vinnarsparet.se eller 070- 441 46 44

Anmälan är bindande och fakturan ska betalas 14 dagar efter anmälan eller vid sen anmälan senast 14 dagar innan träningshelgen. Max antal platser 14 st.