Tester

Screening

På en screening går vi igenom kroppens rörelsekapacitet genom olika rörelser och tester. Vi testar också av den generella styrkan i bål, ben och överkropp. Screeningen är ett mycket bra underlag för att få en uppfattning om din kropps styrkor och svagheter och vad vi bör lägga ”krutet” på i din träning.

Screening 90min 800kr

Löpanalys

Vi filmar dig på löpbandet för att korrigera och utveckla din löpteknik. Du får råd om lämpliga teknik- och styrkeövningar. En förbättrad löpteknik ger en effektivare (och mindre energikrävande) löpning vilket förhoppningsvis leder till snabbare tider och mindre skaderisk.

Löpanalys: 800kr

Konditionstester Löpning

Består av 3 tester, maximal kapacitet, tröskeltest och löpstyrka. Utifrån testerna får du fram dina träningszoner. Genom testerna kan vi också se vilka styrkor / svagheter du har och ger träningsråd utifrån det.

Maximal kapacitet

Ett maxtest genomförs som ett progressivt aerobt löptest. Syftet med testet är att få fram din maxpuls samt din maxfart vid VO2 max. VO2 max kapaciteten är väldigt viktig för uthållighetsidrott. Testet sker på ett löpband och hastigheten stegras varje minut. När testet är färdigt får du fram din fart på VO2 max samt din maxpuls. Utifrån hastigheten och maxpulsen kan vi lättare styra träningsplaneringen. Vinnarspåret använder också maxtestet som ett utvärderingsinstrument åt sina löparklienter.

Tröskeltest

Ett tröskeltest genomförs för att se var din laktat tröskel (mjölksyratröskel) ligger. Denna punkt infaller när kroppen producerar mer mjölksyra än den kan göra sig av med. Ett generellt värde vi använder oss av är 4mmol, men den kan variera för olika individer.  Vid vilken belastning laktattröskeln infaller kan vi påverka med träning och är ett bra mått på att din träning ger resultat. Det innebär att du kan träna på en högre intensitet utan att du passerar tröskeln. Att veta var tröskeln ligger är viktigt för optimal träningsplanering

Löpstyrka

Ett löpstyrketest genomförs som ett progressivt test med ökad lutning och hastighet på löpbandet under väldigt kort tid. Testet är lämpligt för den som löper mer kuperat eller exempelvis deltar i traillopp, Lidingöloppet eller fjällmarathon, där löpstyrkan kan bli avgörande för prestationen. Löpstyrketestet är ett bra utvärderingsinstrument på att din planerade träning ger resultat.

Tester löpning  3 ggr: 1500kr

Enskilt test: 800kr